2012. január 18., szerda

Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.


„Arcára és ezüstös hajára rákenődött egy kevés vér Phaniel köpenyéről, és ettől úgy festettek ők ketten, mintha egy nagy, boldog családnak ugyanazon elmebeteg ágáról származnának.”

Humoros regény a meny és a pokol küzdelméről egy lélek felett Londonban, magyar írónő tollából. Kell ennél több?




…van, amikor a jámbor szűzleányról kiderül, hogy báránybőrbe bújt farkas. Mint Miss Nightingale is: előbb tejet lopkod, aztán már gyilkol is! A következő az lesz, hogy szül három gyereket, akik elképzelhetetlen sebeket ejtenek majd Miss Fleming békés aggszűzéletén.

Moly.hu népszerű olvasmányait böngészve akadtam rá, és hamar be is szereztem. Könyvesboltban vettem annak ellenére, hogy csak a negyedik meglátogatott üzletben volt, ott is csak egy példány, ezért mindenkinek inkább a rendelést ajánlom.
Első benyomásom ez volt: mintha Christopher Moore újabb könyvét olvasnám, ez egyben egy nagy dicséret is. A hóbortos és naiv angyalok ténykedései ezt az érzetet meg is tartották, de azért ennél több és egyedibb is ez a regény. Nagyon tetszett például a karakterek és felfogások óriási árnyalásai, azaz a fehér is bőven fekete és fordítva, abszolút hiteles karaktereket alkotva ezzel. A történet érdekes, egy kicsit elgondolkodtató, és nagy előnyére sajátos teológiát mutat.

Külön kiemelném az illusztrációkat, melyek nagyban hozzájárulnak a hangulat megteremtésében. Továbbá, hogy a könyv hossza tökéletes a tartalmához, épp addig tart, ameddig egészséges:).

Végeredmény: nem hangosan röhögős, de végig megmosolyogtató, kiszámíthatatlan, magával ragadó, és ezt nem rontja el a szinonima nevek véletlenszerű használata sem. 4,5/5



Könyv honlapja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése