2012. május 24., csütörtök

Sir Terry Pratchett - Piramisok

A Korongvilág regények mindig kellemes kikapcsolódást és elgondolkodással vegyek nevetéssel eltöltött órákat jelentenek számomra. Ezek a történetek egy a miénkre nagyon emlékeztető világban játszódnak, csak éppen a babonák igazak, és a biztonság kedvéért nem árt, ha minden istenéhez imádkozik az ember egy kicsit.
A Piramisok a Delta Vision kiadó most már több éves áldásos tevékenységének az egyik eredménye, aminek kapcsán a teljes Terry Pratchett könyvsorozatot végre egy kiadó hatásköre alá vonták, s a régen már megjelent könyveket újra kiadják, s közben természetesen előrefelé is haladnak. Örök hála.

Ez a történet egy az Egyiptomra kísértetiesen hasonlító vidéken kezdődik, ahol a fáraó elküldi fiát a híres Ankh-Morpork-i bérgyilkos iskolába, ahol a szigorú vizsgáztatók és a barátokkal való italozás neveli Teppiket, míg apja meg nem hal, és így a birodalom Istene címet rá nem hagyja.
Azonban istennek lenni sem egy szórakoztató állás, pláne, ha az egyház értelmezi a mondataidat. A probléma pedig csak fokozódik, amikor a hit találkozik a geometriával, egy tevével, egy időhurokkal és egy lánnyal.

Nem a kedvenc könyvem a most már több mint 20 kötetes (különálló) regénysorozatnak, de így is bőven volt min nevetnem. Sir Terry Prathett nagyon ért a jelen valóságunk bemutatásához ezen az abszurd világon keresztül. A sorozat összes kötetét erőteljesen ajánlom mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése